FİNDEKS’E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KLAVUZU

1GENEL BİLGİ

Findeks.com’ internet sayfası üzerinden, ticari üyelik başvurusu gerçekleştirmek için yapılması gerekenler bu kılavuzda adım adım anlatılmıştır.

2FİNDEKS TİCARİ ÜYELİK BAŞVURU SAYFASI

Findeks.com’a girildiğinde bireysel üyelere hitap eden ana sayfa açılır. Ticari üye girişleri için öncelikle sayfanın sol üst köşesinde yer alan “Ticari” butonuna tıklanır. Ticari ana sayfa açıldığında, sağ üst köşede yer alan “Üye Ol” butonuna tıklanır.

Şirketlerin, Findeks’e ticari üyelik için yaptıkları başvuruların güvenli bir şekilde işleme alınabilmesi için Ticari Üyelik Başvuru Formundaki tüm alanların eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması zorunludur.

Girilen bilgilerin doğruluğu ve güncelliği anlık olarak ilgili kurumlardan kontrol edilmektedir.

2.1FİRMA BİLGİLERİ

  1. Şirketinizin Vergi Kimlik Numarasını Girin.
  2. Şirketin Vergi Kimlik Numarası ilgili alana girildikten sonra “Kontrol” butonuna basılmalıdır. Böylece sistemin resmi kayıtlarda sorgulama yaparak edindiği bilgiler otomatik olarak form içindeki ilgili alanlara doldurulur.
  3. Forma otomatik olarak gelmeyen eksik bilgiler tamamlanmalıdır.
  4. Şirketin faaliyet gösterdiği “Sektör” seçilir.
  5. Şirketin “Çalışan Sayısı” seçilir.
  6. Şirketin “Sabit Telefon Numarası” girilir.
  7. Sistemin göndereceği SMS’lerde görünebilecek olan “Firmanın Kısa Unvanı” yazılır.

2.2HESAP YÖNETİCİSİ BİLGİLERİ

Bu alanda Findeks ticari üyelik hesabının yöneticisi olacak kişinin tanımlanması gerekmektedir. Bu kişi genellikle şirket yöneticisidir.

  1. Hesap yöneticisi olacak kişinin TC Kimlik Numarası ilgili alana girildikten sonra “Kontrol” butonuna basılmalıdır. Böylece sistemin resmi kayıtlarda sorgulama yaparak edindiği bilgiler otomatik olarak form içindeki ilgili alanlara doldurulur.
  2. Hesap yöneticisinin “E-posta Adresi” girilir.
  3. Hesap yöneticisinin “Cep Telefonu Numarası” girilir.
  4. Eğer bu kişi aynı zamanda şirketin imza yetkililerinden biri ise “İmza Yetkililerine Ekle” butonuna basılır. Eğer bu kişi imza yetkilisi değilse butona basmadan bir sonraki adıma devam edilir.

2.3İMZA YETKİLİSİ BİLGİLERİ

Bu alanda şirketin “İmza Yetkilisi” olan kişilerin tanımlanması gerekmektedir. Tüm imza yetkilileri bu formda belirtilmelidir.

  1. İmza yetkilisinin “TC Kimlik Numarası” girildikten sonra «Kontrol» butonuna basılır. Böylece sistemin resmi kayıtlarda sorgulama yaparak edindiği bilgiler otomatik olarak form içindeki ilgili alanlara doldurulur.
  2. İmza yetkilisinin “E-posta Adresi” girilir.
  3. İmza yetkilisinin “Cep Telefonu Numarası” girilir.
  4. “Ekle” butonuna basılarak girilen kişi bilgilerinin aşağıdaki tabloya aktarılması sağlanır. İmza yetkililerinin listesi aşağıdaki tabloda yer alacaktır. Bir hata olmuşsa “Sil” butonu ile ilgili kayıt silinip yeniden giriş yapılabilir.
  5. İmza yetkililerinin listesi aşağıdaki tabloda yer alacaktır. Bir hata yaptığınızı düşünüyorsanız Sil butonu ile ilgili kaydı silip yeniden giriş yapabilirsiniz.

2.4PAYLAŞIM İSTİSNASI BİLGİLERİ

Bu alanda; üyelik başvurusu yapmakta olan şirketin Risk ve Çek Raporlarını, bu şirketten onay almadan almasına izin verilen şahıs ve şirketlerin bilgileri tanımlanabilir.

Bu “paylaşım istisnalarına” üyelik onaylandıktan sonra Findeks İnternet Şubesi üzerinden de ulaşılabilmekte ve değişiklik yapılabilmektedir.

  1. Bir şirkete paylaşım izni verilmek isteniyorsa; “Vergi Kimlik No”, bir şahsa izin verilmek isteniyorsa “TC Kimlik No” seçilir.
  2. Yapılan seçime göre TC Kimlik No veya Vergi Kimlik Numarası girilir.
  3. Paylaşım istisnasının geçerli olacağı süre seçilir.
  4. Ekle butonuna basılarak girilen bilgilerin aşağıdaki tabloya aktarılması sağlanır.
  5. Paylaşım istisnaları listesi aşağıdaki tabloda yer alacaktır. Bir hata olmuşsa “Sil” butonu ile ilgili kayıt silinip yeniden giriş yapılabilir.

2.5SÖZLEŞME ONAYI

Ticari Üyelik Başvuru Formu doldurma aşaması tamamlandıktan sonra;

Sayfanın sonunda yer alan Findeks Bireysel Üyelik Sözleşmesi, “Sözleşmeyi okudum ve onaylıyorum” linki üzerine tıklanarak açılır. Açılan sözleşmenin altında “Yazdır”, “E-Posta Gönder” ve “Onaylıyorum” butonları yer alır. Sözleşme yazdırabilir. “E-Posta Gönder” butonuna basılarak girişi yapılan elektronik posta adresine sözleşmenin bir kopyası gönderilebilir. Üyelik başvurusuna devam edilebilmesi için sözleşmenin okunduktan sonra onaylanması gerekmektedir. Sözleşme onaylanmadığı takdirde sistem üyelik işlemlerini devam ettirmez.

3BAŞVURUNUN TAMAMLANMASI İÇİN GEREKENLER

Ticari Üyelik Başvuru Formu sayfası eksiksiz doldurularak “Gönder” butonuna basıldıktan sonra bu başvurunun Findeks sistemine kaydedildiğini gösteren bir referans numarası oluşturulur.

Ticari Üyelik Başvuru Formu kaydedildikten sonra çıktısı alınır ve şirketin imza yetkilileri tarafından imzalanır. Islak imzalı bu form; herhangi bir banka şubesine ya da yetkili ticaret odalarından birine teslim edilmelidir.

Findeks ticari üyelik başvurusu onaylandığında ilgili şirket yetkililerine SMS ve e-posta ile bilgi verilmektedir.

Başvurunuz onaylandığında SMS ve E-Mail aracılığıyla tarafınıza bilgi verilecektir.


Dilerseniz bu kılavuzu internetiniz olmadığında da okuyabilmek için şimdi PDF formatında indirebilirsiniz.

PDF kılavuzu indirmek için tıklayın.