FİNDEKS’E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KLAVUZU

1GENEL BİLGİ

Findeks.com’ internet sayfası üzerinden, bireysel üyelik başvurusu gerçekleştirmek için yapılması gerekenler bu kılavuzda adım adım anlatılmıştır.

2FİNDEKS BİREYSEL ÜYELİK EKRANI

www.findeks.com adresine giriş yapıldığında, Findeks’in bireysel üyelerine hitap ettiği ana sayfa açılır.

Findeks’e bireysel üye olmak için bu sayfanın sağ üst köşesinde yer alan “Üye Ol“ butonuna tıklanır.

Bu butona tıklandığında açılan sayfada “Normal Üyelik” ve “Mobil Üyelik” şeklinde iki seçenek görülür. Kılavuzun bu kısmında; Normal Üyelik seçeneğini takip ederek nasıl üyelik başvurusu yapılabileceği anlatılmıştır.

2.1NORMAL ÜYELİK

“Normal Üyelik” akışı 4 adımdan oluşmaktadır. Bu adımlar başarıyla tamamlandığında Findeks bireysel üyeliğiniz gerçekleşmiş olur.

2.1.1KİŞİSEL BİLGİLER

Bu adımda; TC Kimlik Numarası, Doğum Tarihi, Cep Telefon Numarası, E-Posta Adresi, Çalışma Şekli ve Eğitim bilgileriniz istenir.

Bu bilgilerden bazıları, üyelik başvurunuzun gerçekliğini teyit etme amaçlı sorulur ve girdiğiniz bilgiler bankacılık sisteminde var olan bilgilerinizle eşleştirilerek doğrulama yapılır.
Diğer sorular ise sunulan hizmetlerin üye özelinde farklılaştırılarak daha iyi hizmet verilebilmesi için sorulur.
Sayfanın en altında; tanıtım ve bilgilendirme amacıyla sizinle yapacağımız iletişimleri düzenleyebileceğiniz ve sonrasında da Findeks Bireysel Üyelik Sözleşmesini okuyup onaylayabileceğiniz iki kutucuk bulunmaktadır.

Üyelik başvurunuzun diğer adımlarına geçebilmeniz bu sayfada yer alan tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız ve sözleşmeyi okuyup onaylamanız gerekmektedir.

“TC Kimlik No” alanına, nüfus cüzdanlarında bulunan 11 haneli kimlik numarası girilmelidir. Ardından gelen “Doğum Tarihi” alanı da yine nüfus cüzdanında yazan bilgiye göre gün, ay , yıl olarak seçilmelidir. “Cep Telefonu” alanına başında sıfır olmadan girilecek olan numaranın mutlaka bankalarda da güncellenmiş bir numara olması gerekmektedir. “E-Posta” alanına Findeks hizmetleriyle ilgili bilgi ve güncellemelerin gönderileceği elektronik posta adresi yazılmalıdır.

“Çalışma Şekli” ve “Eğitim Durumu” alanları için, ekranda listelenen seçeneklerden kullanıcı için doğru olan seçilmelidir.

Bu sayfadaki alanlardan herhangi birine bilgi girişi yapılmaması halinde, bir sonraki adıma geçilemez. Böyle bir durumda “Devam” butonuna basıldığında, bilgi girişi yapılmayan alanlar kırmızı renkle gösterilerek uyarı verilir.

Sayfanın sonunda yer alan Findeks Bireysel Üyelik Sözleşmesi, “Sözleşmeyi okudum ve onaylıyorum” linki üzerine tıklanarak açılır. Açılan sözleşmenin altında “Yazdır”, “E-Posta Gönder” ve “Onaylıyorum” butonları yer alır. İstenirse sözleşme yazdırabilir. “E-Posta Gönder” butonuna basılarak girişi yapılan elektronik posta adresine sözleşmenin bir kopyası gönderilebilir. Üyelik başvurusuna devam edilebilmesi için sözleşmenin okunduktan sonra onaylanması gerekmektedir. Sözleşme onaylanmadığı takdirde sistem üyelik işlemlerini devam ettirmez.

2.1.2DOĞRULAMA ADIMI

Bu sayfada; kimlik tipine göre güvenlik sorusu seçilmesi ve cevabının girilmesi gerekir. Kimlik tipi olarak “Nüfus Cüzdanı” ya da “Ehliyet“ seçilebilir.

Bu alana girilen bilginin doğru olmaması halinde, aşağıdaki gibi bir uyarı alınır.

“Cevap” alanına 3 kez yanlış bilgi girilebilir. Son yanlış girişte sistem geçici olarak bloke koyar ve üyelik işlemlerinin devam etmesine izin verilmez. Sayfada aşağıdaki gibi bir uyarı gösterilir. Bu durumda, kullanıcının üyelik işlemlerini devam ettirebilmesi için sisteme ertesi gün giriş yapması gerekmektedir.

Doğrulama Adımı’nın “Kimlik Bilgisi” kısmındaki bilgiler, sistem tarafından yeterli bulunmadığında “Kart Bilgisi” sayfası açılacaktır. Bu sayfadaki ilgili alana, sıkça kullanılan bir banka veya kredi kartı numarasının ilk 6 ve son 4 hanesinin girilmesi gerekmektedir. Güvenlik amacıyla kart bilgilerinin tamamı sorulmamaktadır. Bu alana yazılan haneler, Findeks sistemi tarafından sorgulanır ve banka sistemleri ile eşleşme sağlandığında bir sonraki üyelik başvurusu adımına geçilir.

2.1.3SMS ŞİFRE

Bu adıma gelindiğinde, üyelik başvurusunun birinci adımında sorulmuş ve sistem tarafından sorgulanarak doğrulaması yapılmış olan cep telefon numarasına tek kullanımlık şifre ücretsiz SMS olarak gönderilir. Şifrenin, geri sayım süresi içerisinde ilgili alana yazılması gerekmektedir.

Ardından “Devam” butonuna basılarak bir sonraki adıma geçilebilir.

Gönderilen şifrenin kullanıcıya ulaşmaması durumunda, “Yeniden Şifre Gönder” butonu ile yeni bir SMS gönderilebilir. “Yeniden Şifre Gönder” butonu ile sınırsız sayıda SMS gönderilebilir.

2.1.4GÜVENLİK AYARLARI

Bu kısımda kullanıcılar, Findeks üyelik hesaplarına her girişte kullanacakları parolayı ve güvenlik resmini belirlerler.

Parola; en az bir harf ya da rakam içeren, ardışık olmayan ya da birbirinin aynı olmayan minimum 6 karakterden oluşmalıdır.

Kullanıcıya özel güvenlik resmi de bu adımda belirlenir. Bu resim her sisteme giriş yapıldığında, teyit amaçlı olarak kullanıcıya gösterilir. Üyelik hesabına girilirken bu güvenlik resminde bir terslik olduğu düşünüldüğünde 444 4 552 numaralı Müşteri İletişim Merkezi aranmalıdır.

“Kaydet ve Giriş Yap” butonuna basıldığında Findeks bireysel üyeliği gerçekleştirilmiş olur. Kullanıcı, Findeks.com ya da Findeks Mobil Uygulaması’nın üye girişi alanına TC Kimlik Numarası, Parola ve ardından SMS ile gönderilecek olan şifreyi girerek Findeks hesabını kullanmaya başlayabilir.

2.2MOBİL İMZA ÜYELİK

“Bireysel Üyelik / Mobil İmza Üyelik” akışı 2 sekmeden oluşmaktadır. 2 sekme boyunca ekranda yer alan sahalara ilgili bilgilerin girişi yapıldıktan sonra üyelik işlemleri tamamlanmış olur.

2.2.1KİMLİK BİLGİLERİ

“Kişisel Bilgiler” sekmesinde, mobil imzanın tanımlı olduğu operatör seçilir. “Normal Üyelik” sekmesinde açıklandığı gibi “TC Kimlik No”, “E-posta”, “Çalışma Şekli” ve “Eğitim Durumu” bilgilerinin eksiksiz ve doğru olarak doldurulması ve sözleşmenin okunarak onaylanması gerekmektedir. “Normal üyelik” adımında yer alan tüm sistem kontrolleri bu ekran için de geçerlidir.

2.2.2MOBİL İMZA ONAYI

“Devam” butonuna basıldığında, kimlik bilgileri ekranına girilen cep telefonuna gönderilen işlem kodu görüntülenir. Cep telefonunda görüntülenen işlem kodu ile ekrandaki işlem kodunun aynı olduğu teyit edildikten sonra mobil imza girişi yapılır.

2.2.3GÜVENLİK AYARLARI

“Güvenlik Ayarları” sekmesi kullanıcıların parola ve güvenlik resimlerini belirleyeceği adımdır. Bu sekme, “2.1.4 Güvenlik sorusu” bölümünde anlatılan adımlardan oluşmaktadır.


Dilerseniz bu kılavuzu internetiniz olmadığında da okuyabilmek için şimdi PDF formatında indirebilirsiniz.

PDF kılavuzu indirmek için tıklayın.